Airconditioning service

Wanneer je er over na zitten te denken een airco aan te schaffen voor thuis of op het werk, is het goed op een aantal belangrijke zaken te letten. Ten eerste is het belangrijk dat je een airco aanschaft die over genoeg vermogen beschikt. Dit kan berekend worden door de inhouden van de ruimte te vermenigvuldigen met de koelfactor. Deze factor hangt af van de isolatie in de ruimte en het aantal ramen. Daarnaast moet je natuurlijk ook je eigen wensen meenemen in de keuze. Denk hierbij aan of de airco mobiel moet zijn of dat hij ook moet kunnen ontvochtigen en verwarmen.

Installatie service

Ben je op zoek naar een installateur, kies dan voor de installatie service van Kervana, dan ben je er zeker van dat er een ervaren installateur bij je langskomt om de airco voor je te installeren. Daarnaast kun je hier ook terecht voor de onderhoud en het repareren van de airco.

Periodiek onderhoud en reparatie

Net als bij zoveel andere producten, is ook het periodiek onderhoud bij de airco erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat het apparaat langer meegaat, maar daarnaast is het ook veel beter voor de luchtkwaliteit in de ruimte waar de airco geplaatst is.

Wanneer de airco niet meer werkt kan het zijn dat deze kapot is, maar er is ook een mogelijkheid dat er iets anders aan de hand is. Zo kan er bijvoorbeeld een storing in de motor zitten. Dit kun je vaak zelf al nakijken voordat je iemand inschakelt. Zo kun je nakijken of het klimaatsysteem een melding geeft of dat deze helemaal niets meer doet. Wanneer dit het geval is, is het systeem kapot. Een melding geeft aan dat er een storing aanwezig is. Probeer in dat geval de storingscode te achterhalen, bijvoorbeeld in de gebruiksaanwijzing of via internet, en kijk of je dit zelf op kan lossen. Wanneer het klimaatsysteem nog wel werkt maar er is geen code te zien, dan is de airco waarschijnlijk kapot en zou deze vervangen moeten worden.

De airco bijvullen

Net als in de auto werkt ook de airco in je woning met een gesloten vloeistofsysteem. De vloeistof dient als koelmiddel en zal eens in de zoveel tijd moeten worden bijgevuld om hem werkend te houden. Wanneer je dit niet zou doen neemt de werking van de airco af totdat hij uiteindelijk helemaal niks meer doet. Niet fijn, zeker niet in de zomer. Maar ook daalt hierbij het rendement waardoor er meer stroom wordt verbruikt.  Dit komt omdat de airco langer en meer moet draaien om de juiste temperatuur te kunnen bereiken.

Bij het bijvullen zal eerst het verouderde koelmiddel eruit worden gehaald met een zuigsysteem. Daarna wordt het systeem op een vacuümsysteem aangesloten voor een korte tijd, zodat al het overgebleven vocht in de leidingen ook verwijderd worden. Vervolgens wordt de airco nagekeken op lekkages en indien nodig gerepareerd worden, om vervolgens het systeem te vullen met het nieuwe koelmiddel.