Centrale Verwarming dienst Amsterdam

Heb je problemen met de centrale verwarming, dan kan Kervana hiervoor ingeschakeld worden. Wij kunnen je helpen bij het plaatsen van radiatoren, het vervangen van oude radiatoren, maar ook voor het onderhoud en verschillende reparaties. Ook bieden we installatie service aan, waarbij we de centrale verwarming voor je plaatsen inclusief het plaatsen van de radiatoren.

Installatie service

Wanneer er een oude radiator vervangen moet worden, of als er een hele nieuwe installatie aangelegd moet worden, zijn er verschillende mogelijkheden. Vaak is het zo dat je bij oude radiatoren de leidingen duidelijk ziet. Wanneer er een nieuwe installatie wordt aangelegd zal dit vrijwel allemaal worden weggewerkt. De aansluitingen die naar de radiatoren toe lopen zijn dan dus bijna niet meer te zien.

Ook is er keuze uit verschillende radiatoren. Zo kun je kiezen voor een gewone standaard radiator die je in vrijwel elke woning ziet, of voor een designradiator. Wil je liever helemaal geen radiatoren meer in je woning? Dan kun je ook nog kiezen voor muur- of vloerverwarming.

Onderhoud en reparatie

Ook het onderhoud aan de radiatoren is belangrijk, net als onderhoud aan de cv-ketel. Is er een reparatie nodig aan de radiator, bijvoorbeeld omdat deze ontlucht moet worden of omdat er iets niet goed lijkt te zijn met de aansluiting? Ook dan kan Kervana je van dienst zijn. Deze reparaties moeten wel zo snel mogelijk uitgevoerd worden, zeker wanneer je nog jarenlang gebruik wil maken van deze radiator.

Is de radiator echter al wat ouder en is dit de zoveelste reparatie in korte tijd? Dan kun je ook overwegen de radiator te vervangen. Dit is wel wat duurder in de aanschaf, maar het verdient zich over het algemeen snel terug. Een nieuwe versie is namelijk energiezuiniger en heeft een verbeterde warmtedistributie.

Een nieuwe radiator plaatsen

Ben je een beetje handig, dan zou je zelf een nieuwe radiator kunnen plaatsen. Maar het is verstandiger dit te laten doen door een specialist. Mocht er dan wat fout gaan, dan weet hij direct wat er gedaan moet worden. Eerst moet er bekeken worden hoeveel warmte de radiatoren af moet geven. Wanneer dit duidelijk is kan er gekeken worden naar welke radiator je zou wille. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat de leidingen verlegd moeten worden. Wanneer de leidingen al een aantal jaar oud zijn kan het zelfs zo zijn dat deze vervangen moeten worden.

Mocht dit nou niet aan jou besteed zijn, maak dan gebruik van de installatie service van Kervana. Hiermee ben je er zeker van dat de juiste maat radiator geplaatst wordt, dat de installatie goed verloopt en dat, indien dit nodig is, ook de leidingen op de juiste manier vervangen zullen worden. Na de installatie hoef je dan alleen nog maar zelf de radiator en eventuele zichtbare leidingen te verven met een hittebestendige radiatorlak.