Allround Cv-ketel service

Een cv-ketel is heel erg belangrijk, zonder zou je namelijk in de kou zitten thuis, of een koude douche moeten nemen. Hier zit niemand op te wachten. Maar ook nadat deze geplaatst is kan er nog van alles mee gebeuren. Daarom is het onderhoud aan de cv-ketel minstens zo belangrijk. Je doet er goed aan dit periodiek uit te laten voeren, om zo onnodige reparaties en storingen te voorkomen. Daarnaast zorgt per periodiek onderhoud er ook voor dat de ketel goed zijn werk blijft doen. Hier kan Kervana je goed bij helpen.

De cv-ketel onderhoud

Het onderhoud van de cv-ketel is heel erg belangrijk want dit zorgt ervoor dat hij veilig en goed blijft werken. Daarnaast zorgt dit ook voor een langere levensduur. Door regelmatig onderhoud verklein je de kans op een storing, een onnodig dure reparatie, lekkages, brand en koolmonoxidevergiftiging. Er zijn een paar dingen die je zelf kan doen voor het onderhouden van je ketel. Echter een onderhoudsbeurt moet door een specialist uitgevoerd worden. Door dit periodiek te laten doen voorkom je onnodige problemen.

Wat kun je zelf doen?

Hoor je borrelende of tikkende geluiden wanneer je de verwarming aan zet, dan kan dit komen door luchtbellen in de cv-installatie. Deze bellen zorgen ervoor dat de radiatoren in je woning niet goed meer op kunnen warmen. Dit kun je verhelpen door de verwarming te ontluchten. Dit kun je het beste doen in de ochtend voordat de cv-ketel aangaat. Het enige dat je nodig hebt is een doekje voor het vocht en een ontluchtingssleutel. Deze is in elke bouwmarkt te koop.

Zorg ervoor dat de thermostaat laag staat en wacht vervolgens een halfuur, tot de ketel is afgekoeld. Begin bij de radiator die het laagst staat, dus in de woonkamer. Draai hiervan de kraan dicht, houd een doekje onder de ontluchter en draai deze open tot er water uit komt. Draai vervolgens de ontluchter weer dicht en de radiatorkraan weer open, en klaar ben je. Belangrijk is dat je dit bij alle radiatoren in huis doet. Kijk wel even de waterdruk na, deze moet tussen de 1.5 en 2.0 bar zijn. Is hij lager, dan moet je de ketel bijvullen.

Vervangen van de cv-ketel

Ook een cv-ketel is eens aan vervanging toe. Wanneer hij altijd goed onderhouden is zal dit tussen de 10 en 15 jaar zijn. Maar deze kan natuurlijk ook al eerder vervangen worden, bijvoorbeeld wanneer je met een nieuwe veel zuiniger kunt leven en minder kosten hebt.

Het vervangen van de cv-ketel heeft namelijk een aantal voordelen. Zo zijn de nieuwe ketels veel zuiniger in het verbruik, dit kan wel tot 25% verschillen. uiteindelijk kan dit neerkomen op een besparing van 300 euro.

Naast het vervangen van de oude cv-ketel en het periodiek onderhouden van de nieuwe cv-ketel, kun je Kervana ook inschakelen voor verschillende storingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontbreken van warm water of een kapot onderdeel. Ook wanneer er een storing aan de boiler is, kun je hier Kervana voor inschakelen.