Temeratuur-woning

Een perfecte temperatuur in je woning

In Loodgieterswerk by admin

Wanneer je de temperatuur in je woning perfect wil bedienen, heb je een thermostaat nodig. Vaak zit deze al standaard in je woning, maar het kan natuurlijk goed zijn dat je toe bent aan een nieuwe. Tegenwoordig heb je veel keuze als het gaat om een nieuwe thermostaat uitzoeken. Zo zijn er niet alleen verschillende vormen te vinden, maar ook verschillende mogelijkheden. Zo is het bij veel modellen mogelijk zelf heel eenvoudig de temperatuur in te stellen, maar is het ook mogelijk de temperatuur voor te programmeren door middel van een klokthermostaat en kun je het tegenwoordig zelfs op afstand regelen met je smartphone.

Installatieservice van Kervana

Moet er een nieuwe cv-ketel komen, dan kan er ook direct een nieuwe thermostaat worden geplaatst. Kervana kan dit allemaal voor je regelen zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Maar ook wanneer een nieuwe cv-ketel nog helemaal niet nodig is, kan de thermostaat wel vervangen worden. Bijvoorbeeld wanneer je van een gewone thermostaat over wilt stappen op de slimme variant, zodat je ook vanaf je smartphone de temperatuur thuis kunt bepalen.

Wel is het erg belangrijk dat de plek waar deze geplaatst wordt, juist is. Hij moet namelijk op een binnenmuur geplaatst worden op anderhalve meter hoogte maar mag niet boven een radiator hangen, niet bij een deur of raam en ook niet in de zon. Doe je dit wel, dan kan de thermostaat afslaan zodra hij de 21 graden heeft bereikt, wat al heel snel zal zijn als hij boven een radiator hangt. In dat geval kom je dus niet in een warme woning thuis, maar in een koude.  Daarnaast moet er ook gekeken worden naar het type. Vrijwel de meeste thermostaten hebben bedrading, maar er zijn ook draadloze varianten verkrijgbaar.