Gastechnische installatie

Ben je op zoek naar een bedrijf is dat gespecialiseerd is in het aanleggen van gastechnische installaties, dan zit je bij Kervana goed. Hierbij zijn nauwkeurigheid en veiligheid natuurlijk heel erg belangrijk bij zowel de aanleg als het onderhoud eraan. Dit is uiteraard ook het geval bij het aansluiten van bijvoorbeeld de cv-ketel of een gastoestel.

Installatie service

Een gasinstallatie moet altijd worden aangelegd volgens NEN 1078 en NEN-EN 15001. De gasleidingen zijn meestal vaan staal of koper, maar kunnen ook worden uitgevoerd in kunststof van hoogwaardige kwaliteit, dit gebeurt dan door middel van een persverbinding. Wanneer er een gasinstallatie geplaatst wordt, zal deze ook altijd op dichtheid worden gecontroleerd. Daarnaast wordt er na de werkzaamheden ook altijd nog een eindcontrole uitgevoerd, dit gebeurt door de hele gasinstallatie af te persen. Dit wordt gedaan met een gekalibreerde drukmeter. Hiermee kan het gasopleveringsrapport ingevuld worden, dat nodig is voor de opdrachtgever en/of bewoner.

Vervangen en reparaties

De gasleidingen zelf hebben geen onderhoud nodig, maar de installaties wel. Denk hierbij aan het gasfornuis, een geiser of verwarmingsketel. De branders op een gasfornuis zouden altijd een blauwe vlam moeten hebben. Is dit niet het geval, maar is hij geel? Dan zit er vuil tussen en moet hij gereinigd worden. Een veilige gasinstallatie is erg belangrijk, want het voorkomt onder andere brand en koolmonoxidevergiftiging. Je doet er dan ook goed aan deze te laten installeren, keuren en onderhouden door Kervana.

Ook is het belangrijk dat de schoorsteen elk jaar schoongemaakt wordt, en wanneer je een open geiser hebt doe je er goed aan deze te vervangen voor een gesloten toestel. Ook is ventilatie in je woning belangrijk. Zorg er dus voor dat je de roosters altijd open hebt staan en dat je regelmatig een raam open zet. Dit vermindert namelijk de kans op koolmonoxidevergiftiging.

Gaslekkage

Een gaslekkage in huis is erg gevaarlijk en dus is het belangrijk dat je bekend bent met de symptomen. Ruik je een gaslucht, zet dan direct alle deuren en ramen open en sluit de hoofdkraan. Gebruik geen vuur en steek zeker geen sigaret op. Ook een vonkje van een schakelaar, afzuigkap, mobiel of de deurbel kan er al voor zorgen dat gas ontploft.

Neem vervolgens contact op met Kervana zodat wij je snel kunnen helpen met de lekkage. De lekkage kan met bepaalde apparatuur opgespoord worden zodat dit snel voor je verholpen kan worden. Zodra het lek is opgespoord krijg je een duidelijk meetrapport waarin de lekken duidelijk zijn aangegeven. Vervolgens wordt alles gerepareerd en het rapport kan doorgestuurd worden naar de verzekering. Als er sprake is van een lekkage wordt dit vrijwel in alle gevallen vergoedt.