Kamer-thermostaat

Wil je de temperatuur in je woning kunnen reguleren, dan heb je een thermostaat nodig. Deze zijn er tegenwoordig in veel verschillende vormen en met verschillende mogelijkheden. Zo kun je heel makkelijk zelf de temperatuur instellen, kun je het voorprogrammeren met een klokthermostaat en kan het zelfs op afstand met je smartphone.

Installatie service

Wanneer er een nieuwe cv-ketel wordt geplaatst kan er vaak ook direct een nieuwe thermostaat worden geplaatst. Maar ook wanneer er geen nieuwe cv-ketel nodig is, kan dit gewoon. Bijvoorbeeld wanneer je nu een klokthermostaat hebt en graag een slimme thermostaat in je woning zou willen. Kervana biedt een installatie service aan waarbij jij je nergens druk over hoeft te maken. De oude thermostaat wordt eenvoudig vervangen zodat jij nooit meer in een koude woning thuis hoeft te komen.

Het plaatsen van de thermostaat

Waar de thermostaat geplaatst wordt, is erg belangrijk. Eerst moet er gekeken worden naar welke thermostaat jij wilt aanschaffen. In verreweg de meeste woningen is een thermostaat met bedrading aanwezig, maar er is ook een draadloze variant mogelijk.

Thermostaat met zwakstroom – de thermostaat met bedrading stuurt de cv-ketel aan door middel van twee zwakstromen draden. De thermostaat kan werken op batterijen, maar ook via de ketel. Daarnaast kan ook het aantal volt verschillen per thermostaat.

Draadloze thermostaat – wanneer je een draadloze thermostaat hebt zit er in de ketel een ontvanger. In de thermostaat zelf is een zender geplaatst die signalen stuurt naar de ketel. Het grote voordeel hierbij is dat deze te verplaatsen is wanneer hij niet op de juiste plek hangt.

Waar je de thermostaat neerhangt is erg belangrijk. Zo moet hij op een binnenmuur hangen op ongeveer anderhalve meter hoogte. Hij mag niet boven een radiator hangen, niet in de zon en ook niet bij een buitendeur- of raam. Hang je hem wel boven een radiator en je stelt in dat je het 21 graden binnen wilt hebben, dan zal de thermostaat afslaan op het moment dat het op die plek 21 graden is. Dit zal al heel snel zijn omdat hij boven een radiator hangt, terwijl in de rest van het huis deze temperatuur nog niet is bereikt en je dus nog steeds een koude woning hebt.

Thermostaat storing

Wanneer je een storing krijgt bij de thermostaat is dat natuurlijk heel erg vervelend, maar ook hier kan Kervana je bij helpen. Het is in dat geval dus zeker verstandig om contact op te nemen zodat het probleem snel weer opgelost kan worden.

Het kan ook mogelijk zijn dat de storing niet van de thermostaat zelf komt, maar van de cv-ketel. Vaak is er dan dus wat anders aan de hand, dit zal de onderhoudsmonteur dan uiteraard nakijken. Wanneer je geen warm water hebt of last hebt van een lekkage, ligt het probleem meestal bij de cv-ketel. Ook wanneer er een storingscode aanwezig is op het display van de cv-ketel of als er een storing is in de elektronica van de cv-ketel, komt het probleem hier vandaan.