Water, waar en wanneer jij dat wilt

Wanneer er problemen zijn met de leidingen kan Kervana ingeschakeld worden. Dit kan omdat de leidingen verlegd moeten worden, vervangen moeten worden of omdat er nog helemaal geen leidingen aanwezig zijn en deze geplaatst zullen moeten worden. het leggen, verleggen en onderhouden van de waterinstallatie is heel secuur en vereist vakwerk.

Leidingen leggen

Al het nodige leidingwerk kan uitgevoerd worden. Of het nou gaat om het vervangen van oude leidingen, het verhelpen van een gesprongen leiding, het verleggen van de leidingen of een compleet nieuwe leiding aanleggen. Ook het aansluiten van de leidingen op de centrale afvoer hoort hier uiteraard bij. Denk hierbij aan de afvoer van je gootsteen, het toilet, de douche en de wasmachine.

Hierbij is het belangrijk dat de leidingen op de juiste manier aangesloten worden en dit kan alleen wanneer het juiste materiaal gebruikt wordt. Ook alle benodigde kennis is hierbij nodig, om een lekkage te voorkomen. Daarom is het verstandig dit door Kervana te laten doen, en je er niet zelf mee aan de slag gaat. Veel mensen die dit wel zelf doen, krijgen te maken met een lekkage omdat de leidingen niet juist gekoppeld zijn. Zonde van je tijd maar ook van je geld, want zo betaal je dubbel voor het aanleggen.

Reparatie en onderhoud

Het is mogelijk dat er een waterleiding gesprongen is of dat deze verroest is. Dit zorgt er allebei voor dat de leiding niet goed meer werkt en dus gerepareerd of vervangen zou moeten worden. Maar een probleem aan de waterleiding hoeft niet altijd bij de leiding zelf te liggen. Ook de riolering speelt hier namelijk een rol in. een lekkage of verstopping in de riolering brengt veel ongemakken met zich mee, waaronder de stank in je woning.

Ook kan het zo zijn dat er een probleem is met je afvoer. Dit merk je doordat het water niet of niet goed meer wegloopt, of dat het water dat boven is weggespoeld er vervolgens in de keuken weer uit komt. Ook hierbij is de kans groot dat het door een verstopte riolering komt.

Ook de sanitaire watervoorziening heeft onderhoud nodig, om dezelfde redenen als hierboven al beschreven. Een waterleiding van de douche kan verroesten of springen, en het toilet kan verstopt raken. Door dit direct aan te pakken en daarnaast de leidingen te onderhouden, voorkom je eventuele problemen.

Kranen plaatsen

Ook kan Kervana u helpen bij het plaatsen van kranen. Alhoewel dit op zich misschien een eenvoudige klus lijkt, kan het nog best wat voeten in de aarde hebben. De kranen plaatsen dient op de juiste manier te gebeuren en dus is het wellicht verstandig als je dit door een erkend bedrijf laat doen in plaats van dat je het zelf probeert. Alle soorten kranen kunnen geplaatst worden. Voor de keuken, badkamer, het toilet, de douche en de wasruimte. Indien het nodig is, kunnen hiervoor ook de leidingen verlegd of aangelegd worden. Indien er al leidingen aanwezig zijn zullen deze eerst grondig geïnspecteerd worden om breuken of lekkages te verhelpen en te voorkomen.