Zou u graag vloerverwarming in uw woning willen laten leggen? In dat geval doet u er goed aan eerst te kijken naar de verschillende soorten vloerverwarming. Welke soort u uiteindelijk kiest is namelijk afhankelijk van wensen, de ondergrond, de situatie en uiteraard de prijs.

Soorten vloerverwarming

Dat er diverse soorten vloerverwarming bestaan betekent dus automatisch dat hier verschillen in zitten. Deze verschillen zijn vooral de opbouwhoogte, reactiesnelheid en de methode die gebruikt wordt bij de installatie.

  • Bij traditionele vloerverwarming wordt de verwarmingsbuis aan een draadstaalmat bevestigd. Daarna wordt het netwerk van buizen gestort met cement. Hierdoor ontstaat er een cementdekvloer van 5 tot 7 centimeter dik.
  • Uw vloerverwarming laten leggen door middel van droogbouw houdt in dat de verwarming boven op de bestaande vloer komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer iets omhoog komt. Infrezen is soms ook mogelijk.
  • Ook is er elektrische vloerverwarming, dit is een alternatief voor het watergedragen systeem. Elektrische vloerverwarming wordt sneller warm, maar zorg voor minder comfort en is daarnaast niet energiezuinig.

Maar welke kies je dan? Als er nog geen bestaande vloer in ligt kun je het beste kiezen voor de traditionele vloerverwarming. Ligt er al wel een vloer in en kan deze niet veel gewicht dragen? Of moet de temperatuur snel te regelen zijn? kies dan voor droogbouw. Wanneer je vooral een lagere energierekening wilt kun je kiezen voor traditioneel of droogbouw, en wanneer deze twee allebei niet mogelijk zijn je woning kies je voor elektrisch.

Vloerverwarming laten leggen

Wanneer je de juiste vloerverwarming voor jouw woning hebt gekozen, is het tijd om dit te laten leggen. Kervana kan je goed helpen bij de aanleg van voerverwarming en er zo voor zorgen dat je een goed werkend systeem thuis hebt waarbij de temperatuur altijd in orde is. Heb je gekozen voor de traditionele vloerverwarming, dan heb je nog weer keuze uit verschillende soorten, te weten:

  • Een noppenplaat met isolatie – hierbij wordt de verwarmingsbuis tussen een kunststof noppenplaat gedrukt. Dit wordt gedaan op een isolatieplaat van 11mm of 30mm waarop een noppenpatroon zit. Door de isolatieplaat is dit systeem ook direct geluiddempend.
  • Draadstaalmat of krimpnet – Deze techniek wordt in Nederland veel gebruikt. Je brengt hierbij eerst isolatiemateriaal aan, en daar bovenop komen de staalmatten te liggen. Hierop bevestig je de verwarmingsbuis.
  • Isolatiemat – Ook deze vloerverwarming wordt geplaatst op een isolatiemat. Hierbij heb je de keuze uit een mat van 20mm of 30mm. De verwarmingsbuis wordt boven op de mat bevestigd, daarnaast werkt deze mat ook geluiddempend.
  • Kunststof rails – Hierbij wordt gewerkt met dunne rasterfolie van 0,2mm. Er zijn speciale clips waarmee je de kunststof rails dient te bevestigen aan de onderliggende isolatieplaat, daarna kun je de buis tussen de rails plaatsen.

Ongeacht welke vloerverwarming er uiteindelijk het beste bij je wensen en de situatie past, Kervana zorgt ervoor dat het allemaal goed geplaatst wordt zodat jij van een aangename temperatuur in huis kunt genieten. Ook zorgt deze manier van verwarmen voor meer woonoppervlakte, omdat er geen radiatoren meer in de woning aanwezig hoeven te zijn.